top of page

Előkészületben

2024

Az olvasás a hobbink, a szenvedélyünk, a hivatásunk.
Szeretjük a jó könyveket, ezért mindent megteszünk azért, hogy felkutassuk, lefordítsuk, kiadjuk azokat a könyveket, amelyeket mi magunk is szívesen olvasnánk magyarul. 

A Trobadour Books 2024-ben megjelenő könyvei már előrendelhetőek a webshopban.

01

1572 random, de észbontó tény történelemről, tudományról, popkultúráról meg mindenről
A szerző, Jordan Moore közel 1600 hasznos, haszontalan, elképesztő és szórakoztató tényt gyűjtött össze azért, hogy szórakozva tágíthassuk tudásunkat és színesíthessük alapműveltségünket.

Tegyünk egy próbát: tudod például, hogy melyik amerikai elnök volt a harcművészetek nagy támogatója, aki maga is bokszolt, cselgáncsozott és dzsiudzsicuzott? Vagy ki volt az a bokszoló, aki a történelem legnagyobb, 95 milliárd forintos pénzdíjazású mérkőzését nyerte? Vagy azt, hogy mennyi az esélye annak, hogy pókerben kijöjjön a legütősebb lapkombináció, a royal flush? Vagy, hogy mi annak a betegségnek a neve, ami miatt egyesek azt képzelik magukról, hogy ők zombik?...

Előrendelés...

02

Tasnádi Péter a rendszerváltás utáni Magyarország ikonikus alakja.
Milliárdos vállalkozó, zseniális szervező és rettegett "keresztapa", az ország egyik legismertebb embere. Ebben az önéletrajzban végre elmeséli az életét, vall gyerekkoráról a kommunizmus fojtogató légkörében, elárulja, hogyan lett milliomos már a '80-as években, kihasználva a puhuló szocializmusban kínálkozó lehetőségeket, majd hogyan kötött névházasságot, hogy osztrák állampolgárságra tegyen szert...

Előrendelés...

03

Nagy Testvér, gondolatrendőrség, szexbűn, duplagondol, újbeszéd – ismerős kifejezések George Orwell 1984 című regényéből, amely az irodalom történetének egyik legsúlyosabb társadalomkritikát megfogalmazó alkotásaként tette híressé alkotóját.

A mű egy elképzelt totalitárius társadalmat ábrázol, és így lesz a múlt század irodalmának egyik legismertebb disztópiájává. Szinte lényegtelen, hogy jobb- vagy baloldali diktatúráról van szó, sokkal fontosabb, hogy már megírásának idején is a világ számos országában valósultak meg a regényben ábrázolthoz kísértetiesen hasonlító társadalmi berendezkedések.

Orwell regényének zseniális képregény feldolgozását egy fiatal cseh-japán származású grafikusnak, Matyáš Namai-nak köszönhetjük.
 

Előrendelés...

04

Az ókorban élt Szun-ce (Sunzi) és az egyik nem kevésbé híres hadvezérré lett utódja, Szun Pin (Sun Bin) által írt két mű, amelyek mindegyike a Ping-fa (Bingfa), vagyis a Hadviselés szabályai címet viseli, az ókori kínai hadvezetés legmeghatározóbb művei közé tartozik. Örök érvényű bölcsességeik még napjainkban is relevánsak és inspirálók...

IDŐKAPU KÖNYVEK

Előrendelés...

05

N. Machiavelli 

A fejedelem

A hatalom megszerzésének és megtartásának fortélyai évezredek óta foglalkoztatják az embereket, Machiavelli, az itáliai író, gondolkodó és politikus pedig máig érvényes útmutatót készített hozzá minden fejedelem és uralkodó számára. Tanácsai és javasolt módszerei egyszerre hatékonyak és félelmetesen ismerősek napjaink világából.

 

A fejedelem feltehetően 1513-ban született, ám csak a szerző halála után, 1532-ben jelent meg, hogy aztán korszakokon és birodalmakon átívelő, örökérvényű bestseller váljék belőle. Kivívta a katolikus egyház rosszallását, és évszázadokon át a tiltott művek listáján szerepelt, ám ez csak még népszerűbbé tette Machiavelli időtlen klasszikusát.


IDŐKAPU KÖNYVEK

Előrendelés...

06

Dorian Gray a gyönyörű és naiv aranyifjú leghőbb vágya teljesül, amikor barátja megfesti portréját, az arckép pedig helyette öregszik, míg ő megőrzi szépségét és fiatalságát. Az örök fiatalságot azonban nem adják ingyen, így előbb-utóbb neki is fizetnie kell az átdorbézolt évekért és a szépség hajszolása közben elkövetett bűneiért.
 
Oscar Wilde művein ugyanúgy nem fog az idő, mint Dorian Gray arcvonásain. Az elmúlt két évszázad év egyik legnagyobb hatású írójának egyetlen regénye a mai napig megbabonázza és elgondolkodtatja az olvasókat. Az örök fiatalság ígérete és az érte fizetett ár története ugyanolyan aktuális téma ma is, mint születésekor. 

IDŐKAPU KÖNYVEK

Előrendelés...

07

Pascal Mercier

Éjféli gyors Lisszabonba

„Az élet nem az, amit élünk, hanem az, amiről úgy képzeljük, hogy éljük.”
 

Különös találkozás egy titokzatos nővel és egy antikváriumban fellelt könyv – mindössze ennyi kell ahhoz, hogy Raimund Gregorius, a középkorú berni tanár élete egy csapásra megváltozzon. A portugálul íródott könyvet egy szótár segítségével kezdi olvasni, és annyira a hatása alá kerül, hogy otthagyja állását és Lisszaba utazik. A portugál fővárosban barangolva nyomoz a könyv szerzője után, felkutatja annak családját, barátait, ellenségeit, és igyekszik minél többet megtudni róla, miközben saját élete addig fel nem tett kérdéseivel is szembe kell néznie.

Pascal Mercier bestsellere 2004-es megjelenése óta több mint 2,5 millió példányban fogyott el világszerte, és 15 nyelvre fordították le. A könyvből 2013-ban azonos című film készült Jeremy Irons főszereplésével. 

Előrendelés...

08

Matyáš Namai

Csernobil –

Az atomváros bukása (képregény)

A Szovjetunió létrehozta a saját „Atomok a békéért” programját, hogy ellensúlyozza a Nyugat nukleáris fölényét. Az eredmény azonban egy radioaktív felhő lett, amely az egész világot rettegéssel töltötte el.

 

Az 1986 áprilisában bekövetkezett csernobili katasztrófának számos kiváltó oka volt: a szigorú tekintélyelvű politika, a teljesíthetetlen határidők, a pénz- és eszközhiány, a mindent átszövő bürokrácia és a korrupció mind szerepet játszott az emberiség történetének legsúlyosabb nukleáris tragédiájában.

 

Matyáš Namai cseh-japán grafikusművész művészien megrajzolt képregénye olyan emberek sorsán keresztül mutatja be az eseményeket, akiknek az életét tragikusan befolyásolta a katasztrófa. Mérnökök, tűzoltók, orvosok, katonák, a környező településeken élő családok és gyerekek, az erdő állatai – minden egyes áldozat egy mozaik Csernobil történetében. Ők fizették meg az árát a politikusok ambícióinak és arroganciájának.

Előrendelés...

09

Marcus Aurelius

Elmélkedések

„Minden, ami történik, igazságosan történik. Ha pontosan megfigyeled, rájössz.”

Marcus Aurelius császár az ókori Róma vérzivataros éveiben vetette papírra filozófiai elmélkedéseit. Gondolatai és tanácsai közel két évezred elteltével sem veszítettek érvényességükből. Eredetileg görögül írt feljegyzései a világirodalom legolvasottabb művei közé tartoznak.

A Troubadour Books Időkapu könyvek sorozatának legújabb kötete valódi időutazás, amelynek segítségével megismerkedhetünk a 2. évszázadban élt római császár, Marcus Aurelius bölcs gondolataival és a lét nagy kérdéseiről alkotott véleményével.

Előrendelés...

09

Horváth Charlie

77 sztori

Hatvan év a színpadon. Tízezernél is több fellépés. Aranylemezek, életműdíjak. Teltházas koncertek. De hogyan kezdődött a történet? Hogyan lett a Balettintézet növendékéből az ország egyik legismertebb hangja? A 77 éves Charlie most 77 sztoriban meséli el az életét!

"Sokan kérdezik, meddig bírom még, ez az év lesz vajon az utolsó? Nem tudom. Manapság már nem rohangálok, jóval kevesebbet mozgok a színpadon, mint régen. De még mindig szeretek zenélni. Ez ad erőt, ez tölt fel energiával. És amíg megvan bennem a színpadra lépés előtti félelem, addig csinálom tovább." (Charlie)

Előrendelés...

09

Charles Bukowski

A város legszebb nője 

Milliók kedvenc Vén kujonja, Charles Bukowski, a 20. század amerikai irodalmának mára egyik legkiemelkedőbb alakja és még mindig legegyénibb hangja nem csak ünnepelt költő és regényíró, de zseniális novellista is.
A város legszebb nője most jelenik meg Magyarországon először, ráadásul hét éve ez az első itthon eddig kiadatlan kötete.
A könyvben harminc novella szerepel, és mind olyan, mintha egy-egy kisfilmet néznénk, vagyis, így nem 2 az 1-ben, hanem 30 az 1-ben az élmény, amit Buktól kapunk.
Vannak köztük megrázó, letaglózó, abszurd, groteszk, gyomorba vágó, rettenetes, illetve végtelenül vicces, szórakoztató és máig aktuális – sőt, profetikus – darabok, amiknek közös nevezője az a következetesen kívülálló, az életet egyszerre mélyen megélő és kívülről szemlélő attitűd és elegánsan nyegle stílus...

Előrendelés...

ELŐRENDELÉS

Köszönjük, hogy írt nekünk! A könyv megjelenésekor értesíteni fogjuk a megadott emailcímen.

Adatokat harmadik fél számára nem adunk át.

Adatvédelmi szabályzatunk itt olvasható >>

A feliratkozás nem jár fizetési kötelezettséggel. Az Ön által megrendelt könyv megjelenésekor a Troubadour Books Kiadó értesíteni fogja a megadott emailcímen.

Projects

Silverstone
Community Center

Share information on a previous project here to attract new clients. Provide a brief summary to help visitors understand the context and background of the work.

234
Kingsway Road

Share information on a previous project here to attract new clients. Provide a brief summary to help visitors understand the context and background of the work.

Smith Park
Botanical Gardens

Share information on a previous project here to attract new clients. Provide a brief summary to help visitors understand the context and background of the work.

NYLN Inc. HQ

Share information on a previous project here to attract new clients. Provide a brief summary to help visitors understand the context and background of the work.

bottom of page